NOTÍCIES DE L'IES PORTO CRISTO

REVISTA-ANUARI DEL CFGM D'INFORMÀTICA

Els alumnes de 1er del Cicle Formatiu de Grau Mitjà d'Informàtica, de la mà del professor Juan José Marin Gonzalez, han elaborat un petit annuari-revista, com a projecte cooperatiu del mòdul d'ofimàtica.

Annuari

 

Si clicau en aquest  enllaç  annexat el podreu veure.

 

CAMPANYA DE REUTILITZACIÓ D'OLI

REUT OLI2

REUT OLI1

VISITA A L'HOSPITAL PSIQUIÀTRIC DE PALMA

image001

El passat dimarts, 17 d'abril, els estudiants de primer curs del Cicle Formatiu d'atenció a persones en situació de dependència varem tenir l'oportunitat de visitar el que es viu dins d'un hospital psiquiàtric, en concret, l'Hospital Psiquiàtric de Palma.

 

Per unes hores varem tenir l'honor de conèixer persones amb patologies i trastorns mentals, i poder relacionar-ho amb tot allò aprés al cicle, per poder entendre una mica més aquest col·lectiu de la dependència.

 

Llegeix més...

GUANYADORS I GUANYADORES DE LA DIADA DE SANT JORDI

Llibres d'Autor

Del concurs de "Libros de autor" del departament de castellà els guanyadors han estat:

1r A Pere Bordoy
1r B Javier Díaz
1r C Marga Gallego
1r D Adrián Pozo
1r D Naiara Chico 
1r E Cristina Aguirre

2n B Maria Pilar Matamalas i Annie Jin
2n D Joan Adrià Gelabert Pascual i Dahiana Núñez
2n E Antònia Sitges i Carla Viñas
2n F Paula Reyes 

   

IMG 8585

 

Llegeix més...

PLA DE CONSUM DE FRUITA A LES ESCOLES

fruitaEl nostre centre s’ha adherit al Pla de consum de fruita a les escoles, que s’ha posat en marxa des del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA), amb ajuda financera de la Unió Europea.

La participació en aquesta campanya s’emmarca dins els objectius del nostre projecte ambiental d’afavorir una dieta sana i equilibrada, promoure el consum de fruita i fomentar hàbits d’alimentació saludables.

Tot l'alumnat del centre rebrà,  a partir de dia 13 d'abril i durant set divendres seguits, una peça de fruita o un suc, subministrat per FRUITA BONA HORTOFRUTICOLA SAT.

El repartiment es farà abans del pati, per la qual cosa es pot tenir en compte a l'hora de preparar el berenar.

Atentament,

Comissió de Salut

 

CONCURS DE CUINA DEL DEPARTAMENT D'ANGLÈS

Cooking contest

RESULTATS DEL CONCURS D'AULA NETA

Aula neta

PORTADES FINALISTES EN EL CONCURS D'AGENDA ESCOLAR

Aquí us passam les 3 portades finalistes en el "Concurs de la Portada de l'Agenda Escolar del Curs 2018-19" que han estat realitzades per els alumnes, Miki Sard de 1r E, Petra Binimelis de 3r B i Marina Vadell 4t C. Recordau que prest passaran per les vostres classes per a que exerciu el vostre dret a vot d'aquella portada que us agradi més.

marina vadell

Llegeix més...

VULL UNA BESADA

Aquí us deixam dues reflexions,damunt del tema "Vull una besada", que ens ha passat la professora de català Susanna González, de les alumnes de 2n C Catalina Fullana i Xisca Riera:

VULL UNA BESADA

PER NA CATALINA FULLANA

  

 

VULL UNA BESADA

PER NA XISCA RIERA LLODRÀ

 

(Ja no) vull una besada, (ja no) vull viure en contes de prínceps blaus, (no) vull dependre d’una altra persona,(ni vull) passar-me dies i nits pensant; simplement, vull ser jove, perquè mai no seràs tan jove com ho ets ara mateix.

L’amor sempre ha estat vist des de molts punts de vista; uns diuen que és la millor sensació que hi ha al món, però altres pensam que l’amor és simplement una difícil jugada al nostre cervell.

La universitat de Londres va demostrar que, quan ens “enamoram”, realment succeeix alguna cosa química al nostre cervell que no ens deixa pensar, així que podríem dir que l’amor, realment, no existeix. Simplement existeixen les ganes que qualcú t’empleni aquest buit al cos.

En conclusió, podríem dir que ni l’amistat ni l’amor existeixen realment.  

 

“Les besades no es demanen”, em deia la meva padrina. “Les besades et fan sentir millor”, em deia el meu padrí. Amb aquestes frases m’he aturat a pensar, quan i com es fan les besades?

Quan algú et fa una besada, et fa sentir estimat, et fa adonar que hi ha persones que et donen suport i sempre estaran al teu costat. És molt important fer besades, perquè tots els sentiments que tens quan algú te’n fa una, els té la persona que la rep. Però no tothom és igual de besador; no tots els germans nascuts del mateix pare i mare, i educats de la mateixa manera, són igual de besadors. Per tant, naixem o ens ensenyen a ser besadors?

Estimar, ens estimam tots: uns fent besades, uns altres fent abraçades… Però en el fons tots ens estimam de la manera que més bé ho sabem fer.


PETONS

MANIFEST DE LA IV BICICLETADA SOLIDÀRIA DE L'IES PORTO CRISTO

Avui ha tingut lloc la IV Bicicletada Solidària de l'IES Porto Cristo. Per quart any consecutiu els alumnes de l'institut des Port, amb els alumnes de 6è dels CEIP Ses Comes i Mitjà de Mar, han agafat les seves bicicletes i han partit, de manera simbòlica i solidària, cap a l'auditori de sa Màniga de Cala Millor on, després del corresponent refrigeri, les alumnes de 2n de batxillerat, Anandy Gross, Paula Munar i Núria Gómez han donat veu a manifest, fruit d'una barreja dels versos d'en Miquel Àngel Llador i Antoni Riera Vives amb el manifest de les confederacions estatals d'Asperger. 

DSCN7802  29354378 768495880007063 7636021019930570640 o  DSCN7815

Llegeix més...

INSTRUCCIONS DEL VIATGE D'ESTUDIS DE 4t D'ESO A PRAGA

Si clicau en la següent imatge tindreu accés a la presentació, que els professors acompanyants del viatge de final de curs de 4t d'ESO, us mostraren el dia de la reunió de pares i mares. Aquí hi podreu trobar les instruccions necessàries que haureu de seguir per no tenir cap oblit.   

Captura de pantalla 2018-03-23 a les 15.17.39 

L'Associació d'Estudiants de l'IES Porto Cristo secunde la vaga del dia de la Dona

Tres alumnes de 4t, en nom de l'Associació d'Alumnes de l'IES Porto Cristo han llegit aquest mati un manifest explicant les raons per les què secunden la vaga que es farà demà dia 8 de març, Dia de Dona treballadora. 

Aquí us deixam el manifest que han llegit.

Llegeix més...

mesnovetats2