NOTÍCIES DE L'IES PORTO CRISTO

CONCURS DECORACIÓ D'AULA

Com cada any per aquestes dates s'ha celebrat el concurs de decoració d'aula amb productes reciclats. Enguany els guanyadors han estat els alumnes de 2n A que junt a la seva tutora Cati Bonnin i la seva professora d'àmbit lingüístic Joana Maria Font han dissenyat aquesta decoració tan original.

Enhorabona al·lots pel premi tan merescut que heu guanyat.

decoranadal1

Llegeix més...

XOCOLATADA SOLIDÀRIA PER LA FUNDACIÓ VICENT FERRER

xocolatada solidaria

CURIOSITATS DE LA LLENGUA ALEMANYA

Sabíeu que el dia Mundial de la unitat d'Alemanya se celebra el 3 d'octubre?

I que Kirsten Nesse, una jugadora de futbol alemanya, va complir 22 anys el 6 d'octubre?

Els nostres fantàstics calendaris del mes d'octubre estan plagats de celebracions curioses i molts personatges coneguts relacionats amb els països de parla alemanya.

Aquí teniu una petita mostra

 

CALENDA0

Llegeix més...

ENS ENVOLTAM DELS EXPERTS PER FER-HO MILLOR

vestim casa5Els alumnes de 3r estan treballant amb el projecte "Vestim la nostra casa" i es converteixen en experts de diferents temes per poder-ho compartir en breu amb els seus companys d'equip.

Alguns alumnes treballen els conceptes relacionats amb una hipoteca i estudien les despeses d'una família, per tal de ser conscients de si podran o no fer front a la hipoteca. Per això dia 9 de novembre van rebre la visita de na Joana M. Ferrer, directora de la Caixa, que els hi va explicar les característiques de les hipoteques, tipus d'interès, assegurances associades, avals ... conceptes que de ben segur els hi seran útils el dia de demà.

D'altres s'han fet experts en instal·lacions i interiorisme per això han rebut la visita de na Catalina Forteza i en Jaume Joan de l'estudi Ideograma de Manacor que ens han mostrat un poc la seva feina i també ens han orientat en temes com la calefacció, la cuina, el terra, la pintura i els estils. Això ens permetrà tenir una idea inicial de com volem equipar la nostra casa i prendre consciència del què ens pot costar, en funció del que triem. Tot un món per descobrir!

Des del centre i en nom de tota la comunitat educativa volem donar moltes gràcies a na Catalina, en Jaume i na Joana pel seu temps i la seva paciència, segur que d'entre els nostres alumnes surtiran qualcun/a que seguirà les vostres passes.

 

Llegeix més...

EL MES DEL LLIBRE SOLIDARI

 Des de la Comissió Lingüística s'ha organitzat una activitat, col·laborant amb la Fundació Deixalles, que tendrà lloc el mes de novembre. 

 
Té com a títol EL MES DEL LLIBRE SOLIDARI i l'objectiu és: GAUDIR DE LA LECTURA AMB SOLIDARITAT.
 
L'alumnat que aporti juguetes (que es trobin completes i en bon estat per poder ser reutilitzades) o peces de roba, ho podrà bescanviar per un llibre.
 
Avui ha vingut un membre de la Fundació Deixalles a fer una xerrada sobre la finalitat i intenció d'aquesta Fundació a tots els delegats i subdelegats de l'institut que s'han encarregat de transmetre la informació als seus companys de grup. 
 
Us demanaríem que donéssiu màxima difusió a aquest acte solidari.
 

 

CURS SOIB DE CONFECCIÓ I PUBLICACIÓ DE PÀGINES WEB A L'IES PORTO CRISTO

El SOIB oferta un nou curs del SOIB de Confecció i Publicació de pàgines web a l'IES Porto Cristo

 

Característiques:

 

El nivell de qualificació professional és el 2

 

Les Unitats de competència són

  1. CONSTRUIR PÀGINES WEB (210 hores)

  2. INTEGRAR COMPONEENTS SOFTWARE EN PÀGINES WEB (180 hores)

  3. PUBLICAR PÀGINES WEB (90 hores)

  4. PRÀCTIQUES PROFESSIONALS (90 hores)

Sectors productius: en el sector serveis, empreses de desenvolupament de software, empreses que comercialitzen serveis per a infraestructures de rets d'intranet, internet i extranet, empreses o entitats que utilitzen sistemes informàtics, etc.

 

Sortides professionals: Desenvolupador de pàgines web i Mantenidor de pàgines web

 

clica aquí per a més informació

 

Sortides del CFGM-Atenció a persones en situació de dependència per a la realizació de tallers amb els usuaris d'Aproscom i Novaedat

L'alumnat de 1r i 2n de CFGM d' Atenció a Persones en situació de dependència, juntament amb el professorat, vàrem gaudir, abans de finalitzar el  primer trimestre i durant uns dies, compartint espais i temps, i seguint la metodologia d'aprenentatge-servei, d'uns tallers de diferents tipus ( nadalencs, hàbits saludables, mobilitat, jocs, manualitats...) amb dos dels grans col.lectius de dependència treballats: Discapacitat intel·lectual amb commorbilitat amb altres tipus de discapacitats a la residència d'Aproscon i persones majors a la residència de Novaedat.

Esperam poder repetir durant el curs i altres cursos aquests tipus d'iniciatives que ens fan sentir més autorrealitzats/autorrealitzades!
 
sorcf0
 
Llegeix més...

CLASSIFICACIÓ FINAL DEL TORNEIG DE BÀDMINTON

Durant aquest primer trimestre els alumnes de 2n d'ESo han participat en una lligeta interna de bàdminton, on cadascun d'ells han jugat 8 partits.

Finalment la classificació ha quedat així:

 
Classificació Femenina Masculina
1a posició Xisca Riera Joan Adrià
2a posició Celia Bajo Lluís Mascaró

Enhorabona al·lots !

 

finalbadminto.jpg

VISITA DE NA CATI RIGO D'APROSCOM

Dia 14 de desembre va visitar als alumnes del CFGM d'Atenció a persones en situació de dependència na Cati. Na Cati és una usuària d'Aproscom amb paràlisi cerebral que es comunica mitjançant una tablet amb sortida de veu, que maneja mitjançant els seus ulls.

 

“Estam molt agraïts per la visita de na Cati i dels seus acompanyants, ens ha semblat molt interessant el seu mètode de comunicació, ja que li permet expresar-se i ser més autònoma. Esperam tornar a trobar-nos. Moltes gràcies Cati”

 

Alumnes de 2n del CFGM d'Atenció a persones en situació de dependència.

 

20171214 162654

 

JORNADES DE L'ONCE

El dissabte dia 21/10/2017 els /les alumnes del CFGM- Atenció a     Persones en Situació de dependència vàrem participar a la jornada de l'ONCE a Palma. Va ésser una experiència molt enriquidora a nivell personal, professional i social. Vàrem tenir l'oportunitat de conèixer més sobre el món de la discapacitat, i en específic la discapacitat visual, a través de diferents tallers de sensibilització.

Esperam poder repetir aquesta experiència inoblidable altres anys!

Els professors del cicle estam molt orgullosos i agraïts del que han pogut aportar l'alumnat amb els seus coneixements i actituds.

 

 

 

 

Llegeix més...

JORNADES DE SENSIBILITZACIÓ DE L'ONCE

El proper dissabte dia 21 d'octubre, a la plaça Espanya i al Parc de Ses Estacions de Palma, de 10 a 14 hrs els alumnes de 1r i 2n del Cicle Formatiu de Grau Mitjà d'Atenció a Persones en Situació de Dependència participaran en una jornada organitzada per l'ONCE. Animeu-vos i passeu pels tallers de sensibilització.

once

 

 

 

OBRIM LA PORTA

WhatsApp Image 2017-09-14 at 12.34.59Els alumnes de 3r d'ESO ja porten 3 anys treballant i cooperant per projectes i és per això que, per encetar aquest nou any acadèmic, l'equip de disseny ha pensat que aquests alumnes ja estan ben preparats per fer feina damunt el camp de la intel·ligència emocional. 

Què és la intel·ligència emocional però? Idò no és més que descubrir la importància de les emocions; és tenir la capacitat de reconèixer els nostres propis sentiments; és la habilitat per percebre emocions, accedir i generar emocions que facilitin el pensament; obtenir coneixement emocional, comprendre emocions i regular les que promoguin tant el creixement emocional com l'intel·lectual. 

Durant les primeres setmanes del curs realitzaran el projecte "Obrim la porta" on, mitjançant activitats lúdiques, deixaran sortir emocions per conèixer la importancia del seu control, treballaran l'autoconeixement i el reforçament de la pròpia autoestima i generaran la qualitat de la empatia envers la resta del grup potenciant amb tot això una reflexió sobre els aspectes que fomentaran una bona cohesió de grup i millorant així l'èxit del treball cooperatiu.

Esperem que aquest projecte els serveixi per prendre consciència de la importància que té l'automotivació, el control dels impulsos, la regulació dels estats d'ànims i l'empatia amb els altres, ja que això els permetrà no només conviure amb la gent que els envolti dins l'aula sinó sobreviure en el món que els espera fóra d'ella.  

Llegeix més...

BOTO