NOTÍCIES DE L'IES PORTO CRISTO

PLA DE CONSUM DE FRUITA A LES ESCOLES

fruitaEl nostre centre s’ha adherit al Pla de consum de fruita a les escoles, que s’ha posat en marxa des del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA), amb ajuda financera de la Unió Europea.

La participació en aquesta campanya s’emmarca dins els objectius del nostre projecte ambiental d’afavorir una dieta sana i equilibrada, promoure el consum de fruita i fomentar hàbits d’alimentació saludables.

Tot l'alumnat del centre rebrà,  a partir de dia 13 d'abril i durant set divendres seguits, una peça de fruita o un suc, subministrat per FRUITA BONA HORTOFRUTICOLA SAT.

El repartiment es farà abans del pati, per la qual cosa es pot tenir en compte a l'hora de preparar el berenar.

Atentament,

Comissió de Salut

 

CONCURS DE CUINA DEL DEPARTAMENT D'ANGLÈS

Cooking contest

"Adversitats", d'en Jaume Gayà

Qui no ha utilitzat mai el lema d’un espot publicitari enmig d’una conversa? Qui no s’ha descobert alguna vegada a ell mateix taral·lejant la tonada d’un anunci de ràdio o televisió? 

Avui els alumnes de 4t d'ESO Carme Brunet Pasqual, Leandro Maccagli Vera, Carlos Cuevas de la Cruz, Neus Sancho Bordoy, Sílvia Marí Servera, Beatrice Lanza Acuñas, Aneck Uzorma, Carme Gelabert Conesa i les exalumnes, Marina Estrany Calvo i Margalida Bel Matas Riera han fet 3 representacion de l'obra "Adversitats" creada i dirigida per en Jaume Gayà.

L'obra narra, en forma d'esquetxs humorístics, petites històries de gent anònima que descriuen un conjunt de situacions oposades, hostils o desfavorables que han hagut de suportar.

Adversitats analitza amb una bona dosi d'humor, mitjançant una série d'històries urbanes, originals, divertides i emotives, temes que mai passen de moda com ara, el despertar del món sexual dels adolescents, la inocència de la infantesa, la pèrdua de l'esperança, la tristor del pas dels anys... a partir de situacions quotidianes on la mala sort hi és present.

A banda de la magnifica interpretació de tots els alumnes, l'espectacle resulta ser una mostra d'artesania dramatúrgica i teatral ben cosida i repuntada pel director Jaume Gayà, qui ha sabut reflectir, dins d'aquestes petites històries de contrarietats, la contaminació i saturació publicitària que tots patim en la nostra vida que, de vegades, ens fa parlar amb eslògans i marques publicitàries o comportar-nos com si estiguéssim vivint dins d'un anunci publicitari

5c25cd83-9bdb-40f5-8d9c-901a5f0426c2

Llegeix més...

IES Porto Cristo a IB3 Ràdio

Si clicau damunt de la imatge podreu accedir a l'audio d'IB Ràdio on els professors del centre Xisca Bonet i Jordi Santamaría parlen dels nous canvis metodològics que estam duguent a terme al nostre centre, que recordem és un centre de referència arreu de les Illes de Balears pel que fa a la metodologia d'aprenentatge basat en projectes.

 

479b68e0-7c10-4687-bac7-8a73b348126d

La millor formació per un mestre és tenir companys que innovin

eines boCom podem contribuir a impulsar una millora educativa a l’IES Porto Cristo? Quins desafiaments haurem d'encarar a l'escola en un futur pròxim?

Aquestes són preguntes que ens interpel·len a molts professionals i institucions en l'àmbit de l’educació i es per això que el professorat de l’IES Porto Cristo continua autoformant-se, en horari extraescolar, per conèixer de primera mà com aplicar la tecnologia per millorar la tasca educativa en tots els seus àmbits. Àmbits com ara la personalització de l’aprenentatge, l’avaluació de les competències i/o l’ús de metodologies innovadores que permetin una optimització de l’organització escolar.

La comunitat educativa de l’IES Porto Cristo ha volgut apel·lar a l'experiència reflexiva, i autodidacta, de cadascun dels membres implicats per recollir les seves aportacions sobre allò que consideren més important en educació, allò que saben que els funciona i que els és útil, o allò que no, per respondre les necessitats educatives del seu alumnat.

Amb la premisa de que “La millor formació per un mestre és tenir companys que innovin” el professorat del centre du més de 30 hores de formació on, a partir d’aquest espai de reflexió, debat i disseny han aconseguit elaborar, i exposar, nous projectes transversals que esperem, tenguin una aplicació inminent el curs proper.

Llegeix més...

Roda de premsa de la IV Bicicletada Solidària de l'IES Porto Cristo

cfad8059-20a3-4a2f-a7c9-7150cffe87c4Aquest mati la directiva del centre, junt al departament d'orientació i el policia tutor, junt a representants de l'Ajuntament de Manacor i de l'Associació d'Asperger de Balears, han fet la presentació als mitjans de comunicació de la " IV Bicicletada Solidària" que se celebrarà el proper 28 de març d'enguany.

La finalitat principal d'aquest event solidari és que els alumnes, com d'altres membres de la comunitat educativa de l'IES Porto Cristo, col·laborin econòmicament i de manera voluntària amb una donació de 3 euros a l'Associació d'Asperger de Balears. Els alumnes rebran una xapa i, gràcies a la col·laboració de varis comerços disfrutaran de punts d'avituallament i d'un berenar durant la jornada de la bicicletada a l'auditori de Sa Màniga.

Si voleu llegir més informació de l'event ho podeu fer en aquest article de l'Ajuntament de Manacor.

cc8cdf6c-02c7-404c-935e-74ecf0e8e63c

PORTADES FINALISTES EN EL CONCURS D'AGENDA ESCOLAR

Aquí us passam les 3 portades finalistes en el "Concurs de la Portada de l'Agenda Escolar del Curs 2018-19" que han estat realitzades per els alumnes, Miki Sard de 1r E, Petra Binimelis de 3r B i Marina Vadell 4t C. Recordau que prest passaran per les vostres classes per a que exerciu el vostre dret a vot d'aquella portada que us agradi més.

marina vadell

Llegeix més...

VULL UNA BESADA

Aquí us deixam dues reflexions,damunt del tema "Vull una besada", que ens ha passat la professora de català Susanna González, de les alumnes de 2n C Catalina Fullana i Xisca Riera:

VULL UNA BESADA

PER NA CATALINA FULLANA

  

 

VULL UNA BESADA

PER NA XISCA RIERA LLODRÀ

 

(Ja no) vull una besada, (ja no) vull viure en contes de prínceps blaus, (no) vull dependre d’una altra persona,(ni vull) passar-me dies i nits pensant; simplement, vull ser jove, perquè mai no seràs tan jove com ho ets ara mateix.

L’amor sempre ha estat vist des de molts punts de vista; uns diuen que és la millor sensació que hi ha al món, però altres pensam que l’amor és simplement una difícil jugada al nostre cervell.

La universitat de Londres va demostrar que, quan ens “enamoram”, realment succeeix alguna cosa química al nostre cervell que no ens deixa pensar, així que podríem dir que l’amor, realment, no existeix. Simplement existeixen les ganes que qualcú t’empleni aquest buit al cos.

En conclusió, podríem dir que ni l’amistat ni l’amor existeixen realment.  

 

“Les besades no es demanen”, em deia la meva padrina. “Les besades et fan sentir millor”, em deia el meu padrí. Amb aquestes frases m’he aturat a pensar, quan i com es fan les besades?

Quan algú et fa una besada, et fa sentir estimat, et fa adonar que hi ha persones que et donen suport i sempre estaran al teu costat. És molt important fer besades, perquè tots els sentiments que tens quan algú te’n fa una, els té la persona que la rep. Però no tothom és igual de besador; no tots els germans nascuts del mateix pare i mare, i educats de la mateixa manera, són igual de besadors. Per tant, naixem o ens ensenyen a ser besadors?

Estimar, ens estimam tots: uns fent besades, uns altres fent abraçades… Però en el fons tots ens estimam de la manera que més bé ho sabem fer.


PETONS

MANIFEST DE LA IV BICICLETADA SOLIDÀRIA DE L'IES PORTO CRISTO

Avui ha tingut lloc la IV Bicicletada Solidària de l'IES Porto Cristo. Per quart any consecutiu els alumnes de l'institut des Port, amb els alumnes de 6è dels CEIP Ses Comes i Mitjà de Mar, han agafat les seves bicicletes i han partit, de manera simbòlica i solidària, cap a l'auditori de sa Màniga de Cala Millor on, després del corresponent refrigeri, les alumnes de 2n de batxillerat, Anandy Gross, Paula Munar i Núria Gómez han donat veu a manifest, fruit d'una barreja dels versos d'en Miquel Àngel Llador i Antoni Riera Vives amb el manifest de les confederacions estatals d'Asperger. 

DSCN7802  29354378 768495880007063 7636021019930570640 o  DSCN7815

Llegeix més...

INSTRUCCIONS DEL VIATGE D'ESTUDIS DE 4t D'ESO A PRAGA

Si clicau en la següent imatge tindreu accés a la presentació, que els professors acompanyants del viatge de final de curs de 4t d'ESO, us mostraren el dia de la reunió de pares i mares. Aquí hi podreu trobar les instruccions necessàries que haureu de seguir per no tenir cap oblit.   

Captura de pantalla 2018-03-23 a les 15.17.39 

L'Associació d'Estudiants de l'IES Porto Cristo secunde la vaga del dia de la Dona

Tres alumnes de 4t, en nom de l'Associació d'Alumnes de l'IES Porto Cristo han llegit aquest mati un manifest explicant les raons per les què secunden la vaga que es farà demà dia 8 de març, Dia de Dona treballadora. 

Aquí us deixam el manifest que han llegit.

Llegeix més...

Campanya "Semàfor del Pati"

Semafor

BOTO