al9El divendres passat els alumnes de 1r de batxillerat que cursen les matèries de Biologia i "Geologia i Anatomia aplicada" varen poder gaudir d'una visita a algunes instal·lacions de la universitat de les Illes Balears. Més concretament anaren a Demolab.

DemoLab és una activitat del Programa d’orientació i transició a la universitat (POTU) que organitza la Facultat de Ciències de la UIB amb la col·laboració del Consell de Direcció de la UIB, de la Conselleria d’Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears i de l’Obra Social de “Sa Nostra”, Caixa de Balears, i que pretén apropar a l’alumnat d’educació secundària els aspectes positius i també lúdics de la ciència. Està estructurada en dues parts: una d’experimental, com a part inseparable de l’activitat científica, que es desenvolupa al Laboratori Jove, i una altra en què es visiten diferents instal·lacions de la Universitat o bé es fan demostracions d’interès especial per les aplicacions que tenen en la nostra societat, i per la millora de la qualitat de vida.

Els nostres alumnes vàren fer dos tallers, el primer era l'alternatiu on varen veure diferents substàncies que feien canviar de color i textura a d'altres. En el segon treballaren més pràcticament amb el nitrògen líquid.

Els alumnes féren ús d'aquesta substancia per congelar galletes amb xocolata o colacao que posteriorment es menjaren congelades, també vàren ficar una llimona dins el nitrogen líquid i pugueren observar com es rompia en mil bocin quan la tiraren pel terra. 

Aquí vos deixam un parell de fotos dels diferents experiments.

 

al1

 

al2

al3

 

al4

 

al5

 

al6

 

al7

 

al8

 

 

 

al9

 

al10

 

al11

 

al12