Dijous passat el alumnes de 1r d'ESO A anàrem a l’aula de la mar, situada al Portitxol, l’antic edifici de “Sa Petroliera” aixecada per un empresari anomenat Manuel Salas el 1881. Aquesta petroliera utilitzava l’aigua de la mar per refredar les màquines usades per a la fabricació de querosè per als llums, olis per a motors, etc.
Els alumnes de 1r d'ESO varen gaudir de l'experiència de realitzar un taller de plàncton. Aquesta activitat ha estat organitzada pel departament de Ciències Naturals. Teniu més informació i fotos de la visita al facebook del centre.
Un cop allà els explicaren amb dues maquetes que fa uns 6 milions d’anys el nivell del mar Mediterrani va baixar fins eixugar-se, i com a conseqüència alguns animals passaren a colonitzar les illes. Més tard, en separar-se de la Península donarien lloc a espècies endèmiques de les Illes Balears. També ens explicaren que el Canal de Suez va ser construït perquè els vaixells que venien o anaven a Àsia no haguessin de fer un recorregut tan ampli rodejant l’Àfrica.
Després de totes aquestes explicacions, els donaren material específic i sortiren a l'espigó del molinar per a agafar mostres d'aigua així com propietats de salinitat, temperatura, etc i algun alumnes vàrem poder pescar plàncton amb uns gambaners específics que allà hi tenien.
Després de berenar passaren per l'aula “toca-toca” on també pogueren gaudir de les mostres de forma tàctil ja que pogueren tocar animals marins vius com una rajada.
Finalment, i abans de partir cap a casa, entraren al laboratori on pogueren estudiar les microformes de vida de les mostres de camp (fitoplàncton, zooplàncton) així com visualitzar la granulometria de diferents tipologies d'arenes.