Notícia de l'Ajuntament de Manacor ( https://bit.ly/2BJG1zLhttps://bit.ly/2Q2xdOn)

Alumnes acompanyats de les seves famílies, professors i empresaris es varen trobar dimarts passat, dia 27 de novembre a l’Espai na Camel·la per donar a conèixer els itineraris acadèmics i l'oferta d'estudis tecnològics de Manacor i la Universitat de les Illes Balears, a més d’informar sobre les creixents necessitats d’ocupació del sector.

Va obrir la jornada Tona Pou, gerent de GSBIT (Associació Balear d'Empreses de programari internet i noves tecnologies) amb notícies recents sobre la necessitat de personal qualificat i amb coneixements sobre noves tecnologies. I és que “diferents estudis afirmen que el 2020 hi haurà entre 500.000 a 750.000 llocs de treball d'especialistes TIC sense cobrir; estam en un context de digitalització empresarial en què les empreses tenen problemes per cobrir llocs de treball i per trobar perfils de candidats que tenguin coneixements i habilitats digitals”, va explicar Tona Pou.

De fet “aquest és un dels principals motius que ens han impulsat a oferir aquesta jornada, tenim la sensació que l’alumnat i les famílies necessiten més informació sobre els estudis tecnològics i les possibles sortides professionals que tendran en el futur”, ha explicat la batlessa i responsable del departament d’Educació, Catalina Riera. 

Així, Ignasi Furió, subdirector de l'Escola Politècnica Superior, va presentar els graus tecnològics que s'imparteixen a la UIB, va destacar les sortides professionals i explicà que els alumnes de segon i tercer ja tenen ofertes laborals a causa de l'escassetat de titulats en aquests graus. Des del centre Universitari de Manacor, Jaume Rigo va comentar els itineraris acadèmics d'aquests estudis i la possibilitat de convalidacions existent entre els cicles de formació professional i els graus universitaris. Magdala Servera, del POAP (Punt d'Orientació Acadèmic i Professional) va fer una breu presentació dels serveis d'orientació que ofereixen i indicà on els poden trobar.

 

També varen participar en la Jornada de difusió d’estudis tecnològics els membres dels equips directius de l'IES Manacor i de l’IES Porto Cristo, Pere Riera i Miquel Barceló. A més també hi participaren una representació de l’alumnat dels cicles tecnològics de Sistemes microinformàtics i xarxes, Carrosseria, Electricitat, Desenvolupament d’aplicacions web, Administració de sistemes informàtics i Automoció. Els alumnes i les alumnes varen coincidir en destacar els cicles de formació professional s'adapten a les expectatives que tenien sobre aquests estudis i que els veuen més pràctics en referència a la introducció posterior al món laboral, així ho varen confirmar també dos antics alumnes. 

Per acabar es va realitzar una taula rodona on persones empresàries i professionals varen parlar de la seva pròpia experiència. Hi varen participar Catalina Payeras, Marc Niell, Bàrbara Sureda, Tomeu Guiscafré, tots ells enginyers de professió i van poder explicar directament al públic assistent, l'elecció d'aquests estudis, la seva entrada al món laboral i en què consisteix el seu dia a dia, també van animar als presents a fer estudis de caràcter tecnològic. Des del departament de desenvolupament local de l'Ajuntament de Manacor donen les gràcies a tots els participants per mostrar de forma tan real els itineraris acadèmics i les experiències laborals, que en aquest moment són una aposta segura d'ocupació.

Si clicau aquí trobareu fotos de l'event.