Inauguram l’Espai Antònia Matamalas

Aquest dilluns, 11 de març, l’IES Porto Cristo, a iniciativa de la nostra Comissió de Coeducació, inaugura l’Espai Antònia Matamalas, situat en el primer jardí lateral de l’institut. 
 
Es tracta d’un indret concebut, inspirat i pensat en els motius de vida d’Antònia Matamalas, la lluitadora feminista i social que va morir el passat 23 de gener.
 
L’element principal de l’Espai Antònia Matamalas és un gran mural amb la seva imatge, elaborat a partir d’un exercici de pictogrames que ha fet l’alumnat d’Expressió Artística de quart. La imatge triada finalment és obra de Judith Erustes, Noelia Moncada i Agustina Alessia Florentin Tortosa, que també s’han cuidat de l’execució de la pintura damunt la paret. 
 
L’Espai, s’inspira en els tons liles i morats, símbol de la lluita per la igualtat entre dones i homes, i és en aquests colors que s’ha pintat el mural i que s’han triat els motius vegetals que acompanyen la pintura.
 
Finalment, sabent que un altre dels valors d’Antònia Matamalas ha estat el d’acompanyament i acollida a les persones que més ho necessitaven, volem que aquest espai, sempre que faci bon temps, sigui l’indret on els tutors i tutores facin la xerrada d’acollida a l’alumnat nouvingut. 
 
Antònia Matamalas (Manacor, 1945-2024) va tornar a Mallorca l’any 2005 després de més de quaranta anys de vida laboral i compromís social a Madrid.  Des de la seva arribada es va implicar en nombrosos moviments i causes socials i va fundar el Col·lectiu de Dones de Llevant, una de les organitzacions pioneres en la lluita per la igualtat entre dones i homes, per la visibilitat de les dones i en suport de les dones víctimes de violència masclista. 
 
La seva mort el passat mes de gener va deixar un buit irreemplaçable, però la feina que va fer en vida ha sembrat una llavor que volem que també pugui créixer des  d’aquest racó del nostre institut.
 
Desplaça cap amunt