Una inauguració molt sentida i emocionant, amb Antònia Matamalas sempre en el record

Ha estat un dia emocionant. Sincer i transparent. Feminista i igualitari. Dilluns 11 de març a les 10:30h, a l’hora del pati, hem inaugurat l’Espai Antònia Matamalas.
 
Després de dies de pluja, avui el sol ha sortit, per agombolar amb la seva calidesa les paraules de recordança que han tengut cap a ella Marta Caicedo, en nom del Col·lectiu de Dones de Llevant; Xisca Bonet, directora de l’IES Porto Cristo, i Carme Gomila, delegada d’Igualtat de l’Ajuntament de Manacor; i Antònia Llodrà, delegada de Porto Cristo. L’acte també ha comptat amb la presència de Rafael Valverde, company de vida d’Antònia, i del batle de Manacor, Miquel Oliver.
 
Totes han recordat el valor de la tasca feta per Antònia Matamalas, la seva perseverànça i la seva fortalesa. Però sobretot, també, la necessitat de mantenir i fer créixer la llavor que va sembrar.
 
L’Espai que li dedica el nostre institut vol ser un indret per a la reflexió, per al debat distès i també per fer-hi l’acollida de tot l’alumnat nouvingut.
 
L’acte d’inauguració ha acabat amb la lectura d’un poema de Maria Mercè Marçal, amb inspiracions vegetals i molt adient per estrenar l’Espai Antònia Matamalas, ornamentat amb flors de primavera i que ha estat concebut com un lloc orgànic, obert al canvi i al creixement. Les encarregades de llegir els versos han estat Ainhoa Casco, Ines Haddouyat, Irene Colitto i Rosa Nicolau. 
 
Seguidament, l’alumnat de 3r i 4t d’ESO i 1r i 2n de batxillerat, han llegit una presentació sobre el mite de Penèlope i han sortit al hall de l’institut a presenciar la performance “Una capa, cap dubte”, a càrrec de set alumnes de 3r d’ESO.
 
Enmig d’un silenci i una atenció corprenedors, tota la comunitat educativa, ha presenciat l’actuació, que ha estat seguida amb emoció per Rafael Valverde i les companyes del Col·lectiu de Dones de Llevant. 
 
L’acte ha acabat amb la lectura del manifest, també dedicat a la figura d’Antònia Matamalas.
Desplaça cap amunt